Saksamaal, Šveitsis ja Hollandis otsiti läbi neonatside kortereid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: SCANPIX

Täna hommikul toimusid neonatside terrorivõrgustiku loomise kahtluse tõttu Saksamaal, Šveitsis ja Hollandis paremäärmuslaste korterite, äriruumide ja vangikongide läbiotsimised.

Varajastel hommikutundidel alustasid Saksa föderaalpolitsei, mitmed kriminaalpolitseinikud ja terrorivastase võitluse spetsialistid Šveitsis ja Hollandis laiaulatuslike läbiotsimistega väidetava rahvusvahelise neonatside rühmituse loomise vastu, kirjutab Der Spiegel.

Uurijad otsisid kolmes riigis läbi 11 korterit, äriruumi ja vangikongi.

Koos siiani teadmata kaasosalistega plaanisid kuus neonatsi luua rünnakrühma, mille eesmärk oleks olnud Saksamaa poliitilise süsteemi kukutamine. Nende plaanidesse kuulus ka pommirünnaku kavandamine.

Spiegeli andmetel peab Saksamaa peaprokuratuur väidetava terrorirühmituse juhtideks Šveitsi paremäärmuslasi 54-aastast Robert S.-i ja 25-aastast Sebastian N.-i.

Esialgsetel andmetel leiti läbiotsimiste käigus hulganisti asitõendeid, mida nüüd hindama hakatakse. Ühestki vahistamisest siiani teateid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles