Keskerakond sai liikmemaksu mitmelt surnud inimeselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon otsustas pöörduda Keskerakonna poole, sest partei sai tänavu esimesel poolaastal liikmemaksu ka mitmelt tasu maksmise ajaks surnud inimeselt.

Riigikogu pressitalituse teatel võtab komisjon kasutusele elektroonilist infosüsteemi, mis aitab kontrollida erakondade tuluaruannete õigsust, võrreldes andmeid riiklike registritega. Tänavusi aruandeid kontrollides selgus, et Keskerakond oli näidanud liikmemaksu maksjatena ka inimesi, kes tegelikult olid mõnd aega juba surnud.

Kokku avastati Keskerakonna esimese ja teise kvartali aruandes seitse inimest, kes olid tasu maksmise ajaks surnud. Üks neist oli liikmemaksu maksmise hetkeks surnud olnud lausa kaks aastat ja neli kuud. Liikmemaksuks tasutud summad olid komisjoni kinnitusel siiski väga väikesed.

Komisjoni esimees Ardo Ojasalu ütles Postimehele, et kõnealuste inimeste nimesid ei saa isikuandmete kaitse huvides avalikustada ning neid ei vaadanud ka komisjoni liikmed.

Kontrollikomisjon otsustas saata nimekirja surnud liikmetest Keskerakonnale, et partei saaks oma aruandeid parandada ja juhtunut analüüsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles