Norra neonatsi advokaat pildus Prantsusmaa pihta kriitikanooli

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Vikernes 1999. aasatal tehtud fotol.
Kristian Vikernes 1999. aasatal tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Täna kritiseeris Prantsusmaa tegevust advokaat, kes kaitses Norra neonatsi 1993. aastal sooritatud mõrva puudutavas kohtuasjas. Advokaadi sõnul läheb riik tema endise kliendi vahistamisega liiga kaugele.

Eile arreteeris Prantsuse politsei Kristian Vikernesi, väidetavalt plaanis mees suuremahulist terrorirünnakut, kirjutas uudisteagentuur AFP.

«Norras lihtsalt kavatsusest vahistamiseks ei piisa. Peab olema kindel plaan, mis hõlmaks kindlat rünnakuobjekti,» ütles Norra advokaat John Christian Elden AFP-le.

«Politseil peab ka olema süüdistuse esitamiseks piisavalt alust, enne kui kedagi arreteerida võib. Norras oleks ta küsitlemisele kutsutud, mitte vahi alla võetud,» lisas Elden.

1994. aastal mõisteti Vikernes Olsos mehe surnukspussitamise ja mitmete kirikute süütamise eest vangi. 1990. aastate alguses oli Vikernes pannud aluse black metal’it viljelenud ühemehebändile Burzum. 2009. aastal vabanes ta vanglast ja kolis koos naise ja kolme lapsega Prantsusmaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles