Muugalased ei taha korraldatud jäätmeveoga leppida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Priit Simson

«Suvilaomanikud said Ragn-Sellsist tühisõiduarved, aga inimesed pole kellegagi mingeid jäätmeveolepinguid sõlminud,» pahandab Peeter (64), kes harva Muuga suvilas viibib.

Tema sõnul ei saa ka teised sealsed pensionärid aru, miks nad peavad arveid maksma, kui kohapeal ei ela, prügi ei tekita ja pole prügivedu tellinudki, kirjutab Õhtuleht.

Selle aasta märtsist veab Harjumaalt Muugalt prügi Ragn-Sells. Eelmiste vedajatega võrreldes on hind tõusnud üle kolme korda – odavaim prügikasti tühjendus maksab 4.80.

Tegemist on korraldatud jäätmeveoga: kohalik omavalitsus (KOV) sõlmib hanke võitnud jäätmevedajaga lepingu ja see kohustub piirkonna prügikaste tühjendama.

Elanikel ei pea vedajaga otselepingut olema, nad saavad olukorraga vaid leppida ja maksta või siis tõendada, et nad ei ela kohapeal, ning taotleda omavalitsuselt jäätmeveost vabastamist.

Ragn-Sells ärijuhi Agu Remmelga sõnul käib asi nii, et KOV annab hanke võitnud jäätmefirmale kinnistute aadressid ja omanike nimed ning määrab, millist teenust tuleb osutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles