Kohus karistas raske liiklusõnnetuse põhjustanud bussijuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas täna tingimisi vangistusega bussijuhti, kes põhjustas mullu kevadel Harjumaal neljale reisijale vigastusi toonud raske liiklusõnnetuse.

Kohus mõistis 66-aastase Andrese süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises ettevaatamatusest, millega kaasnesid rasked tervisekahjustused, ning karistas üheaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võttis kohus mehelt kolmeks kuuks juhtimisõiguse.

Süüdistuse järgi juhtus raske liiklusõnnetus mullu 26. märtsi hommikul kella 8.45 ajal Harjumaal Saku-Laagri maanteel, kus ASi Samat väikebussi juhtinud Andres ei valinud tee- ja ilmaoludele vastavat sõidukiirust ning kaotas ühissõiduki üle kontrolli. Külglibisemisse sattunud Renault Masteri väikebuss paiskus teelt välja kraavi, rammis puud ja vajus lõpuks paremale küljele.

Bussis viibinud reisijatest said kaks naist raskelt vigastada, üks naine ja mees pääsesid kergemate traumadega.

Süüasja eeluurimisel selgus, et bussijuht ei kontrollinud reisijad Tallinnast peale võttes, et nad kinnitaksid turvavööd. Seetõttu oli viga saanud inimestel ka turvavööd lahti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles