Rein Raud: Keskerakonda Savisaare skandaal ei mõjuta

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Rein Raud.
Professor Rein Raud. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Hetkel Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ümber keerlev võla- ja honorariskandaal ei riku tema partei mainet, sest toetajad ja vastased on oma selge valiku juba varem teinud, hindas Tallinna Ülikooli professor Rein Raud.

«Keskerakond ei toimi juba ammu enam kui poliitiline partei, vaid pigem kui usuline rühmitus, mis on koondunud ühe lunastajafiguuri ümber,» ütles Raud ERRi uudisteportaalile.

Raud lisas, et kes Savisaarde usuvad, need usuvad iga tema sõna või vähemalt kinnitavad seda avalikkusele ning tema vastased peavad teda võimeliseks kõiges kurjas. Seetõttu ei ole üksikutel skandaalidel Raua hinnangul Savisaare erakonna mainele mingit mõju.

Eelmisel nädalal selgus, et Edgar Savisaarele üle 173 000 euro laenu andnud Liechtensteini ärimees Peter Keiser loobus selle tagasi nõudmisest, mida selgitas Savisaare advokaat Oliver Nääs sellega, et linnapea tasus laenu raamatute kirjutamisest saadud tulust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles