Metrootöötajate streik halvas Londoni elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaose vältimiseks toodi linnatänavaile lisabussid. Pildil londonlased eile Victoria jaamas.
Kaose vältimiseks toodi linnatänavaile lisabussid. Pildil londonlased eile Victoria jaamas. Foto: AFP / Scanpix

Eile Suurbritannia pealinna allmaatranspordi seisanud 48-tunnise streigiga silmitsi seisnud miljonid londonlased kasutasid tööle jõudmiseks lisaks autodele jalgrattaid, busse ja tasuta laevaliiklust Thamesi jõel ning tänavad täitusid tipptunnil jalakäijatest.


«See on üpris ärritav, kuna ma pean võib-olla homse päeva töölt vabaks võtma, kui olukord sama halb on kui täna,» ütles uudisteagentuurile AFP 24-aastane Phoebe Wood, kellel läks tööle jõudmiseks tund kauem kui muidu. «Pean tööl käima ja üürimaksmiseks raha teenima.»



Üleeile kohaliku aja järgi kell 19 alanud ja täna samal ajal lõppeva tööseisaku tõttu ei olnud eile käigus viis Londoni 11 metrooliinist. Ülejäänud töötasid osalise graafiku alusel, vaid üks liin töötas tõrgeteta. Paraku ei levinud info töötavatest metroodest eriti hästi, nii et paljud rongid olid tühjemad kui tavaliselt, kirjutas The Times.



Umbes 400 kilomeetri pikkuses metroosüsteemis on tipptunnil korraga käigus üle 500 rongi, millega sõidab päevas 3,5 miljoni reisija ringis. Eilse tipptunni ajal oli neid töös 130.


Kaose vältimiseks toodi linnatänavaile lisabussid, samuti sai metroopiletitega ajutiselt sõita maapealsetel linnarongiliinidel, mis olid hommikuse tipptunni ajal puupüsti täis.



Mõnel juhul olid rongid reisijatest nii pungil, et need ei saanud peatustest ühtki uut reisijat peale võtta.



Streik mõjutas ka Inglise jalgpallikoondise eileõhtust MM-valikmatši Andorraga Wembley staadionil, kuhu täismaja 90 000 asemel arvati puuduliku transpordi tõttu jõudvat vaid 50 000 fänni. Inglismaa jalgpalliliit lubas mängust ilmajäävatele fännidele piletiraha tagasi maksta.



Londoni linnapea Boris Johnson nimetas umbes


20 000 rongijuhi, jaama- ja hooldustöötaja tööseisakut irriteerivaks, tarbetuks ja piina valmistavaks ning utsitas metrootöötajaid palgavaidlusi jätkama.



Londoni metroo teatel on nad pakkunud töötajatele mitmeaastast palgalepet, mis on seotud inflatsioonist kõrgema määraga, ent transporditöötajate ametiühing on keeldunud end sidumast leppega, mis kehtib kauem kui aasta, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles