Seli ja Valga politseiniku viis uurimise alla pettus

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Pritsi
Janek Pritsi Foto: Pm

Lõuna eksprefekti Aivar Otsalti lähikondse, komissar Janek Pritsi avameelsed ütlused tõid kriminaalasja kaela nii ettevõtjale Neinar Selile kui ka Pritsi kriminaalpolitseinikust Valga kolleegile.


Lisaks avameelsetele ütlustele Tartu politsei siseringis toimunud kuritarvitustest rääkis ebaseaduslikel jahiretkedel osalenud kriminaalpolitsei komissar Prits sisse ka Seli ja ühe Valga kriminaalpolitseiniku.



Nagu nüüd teada, puudus Pritsil seaduslik õigus jahirelva kanda. Sellest hoolimata helistas ta enda väitel mullu tuttavale Valga kriminaalpolitseinikule, kellel teadis olevat talle vajalikku laskemoona. Valga korrakaitsja ei osanud enda väitel kolleegi seadusrikkumises kahtlustada, tuli palvele vastu ja andis talle küsitud padruneid. Niisamuti toimis ka Seli.



Kui Prits padrunite sellisest hankimisest ülekuulamisel rääkis, oli see piisav alus, et algatada mõlema mehe suhtes kriminaalasi. Kuna kuritegu ei olnud piisavalt tõsine, lõpetas Lõuna ringkonnaprokuratuur Valga politseiniku suhtes algatatud menetluse juba eelmisel nädalal. Sama tehti eile Seliga. Siiski peab ettevõtja riigi tuludesse tasuma 13 000 krooni.



KOMMENTAAR


Neinar Seli,

ettevõtja

Olen sellest juhtumist oma järeldused teinud – hea, et see segane asi lõppes. Ma ei osanud eeldada, et nii kõrgel ametikohal oleval politseikomissaril puudub relvaluba. Näiteks kas või autobussi kasutades ei eelda ju keegi, et bussijuhil juhiluba puudub.



Minule teadaolevalt ei ole ma ainuke isik, kellelt säärasel viisil laskemoona välja peteti. Seega ei olnud ma ainus lihtsameelsest heauskne. Olen kontaktid nimetatud kahtlustatavaga lõpetanud ning mul on kahju, et tema pärast peavad nüüd paljud inimesed kannatama ja vastutama.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles