Tai võimud ajavad taga eralennukiga ringi sõitnud ja 83 autot omanud buda munka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videokaader eralennukiga end sõidutada lasknud buda mungast.
Videokaader eralennukiga end sõidutada lasknud buda mungast. Foto: Youtube

Enamiku jaoks seostuvad kuldsed Aviatori päikseprillid, peened juhtmeta kõrvaklapid, Louis Vuitton’i kott ja eralennukid pigem mõne Hollywoodi staari kui buda mungaga.

 34-aastane Tai munk Luang Pu Nenkham, kes väidab end olevat mitu aastasada tagasi elanud munga reinkarnatsioon, just sellist luksuslikku elustiili viljeleski, kirjutab CNN. Nüüd otsivad teda taga Tai võimud.

Nimelt ilmus paar kuud tagasi Youtube’i üles video, mille tegi Tai võimude hinnangul üks lennukis viibinud munk. Võimud avastasid asja lähemalt uurides, et kasinuses elama pidava munga igapäeva täidab hoopis uskumatu luksus.

Nenkham omas vähemalt 83 autot ja hulga vara, mille hulgas on nii maatükke kui ka maju. Tai võimud usuvad, et päevavalgele jõuavad teated munga veelgi suuremast jõukusest.   

Tai ametiisikute teatel on Nenkhami pangakontolt viimaste päevade jooksul kadunud vähemalt 300 miljonit bahti (umbes 7,73 miljonit eurot). Uurijate hinnangul aitasid Nenkhami praeguse jõukuseni jõuda viimase kümne aasta jooksul tehtud vaeste ja rikaste annetused.

Üleeile väljastasid Tai võimud endise pühamehe kohta vahistamiskäsu.

Nenkhami süüdistatakse internetti eksliku informatsiooni ülesriputamises, alaealisega vahekorras olemises ja vägistamises. Nimelt väidab üks naine, et Nenkham seksis temaga, kui ta oli 14-aastane. Lisaks nõuab naine, et tema praeguseks 11-aastasele pojale tehtaks isadustest.

Ühe luureallika hinnangul on tagaaetav munk nüüdseks USAsse Californiasse jõudnud. Tai võimud on palunud 114 finantsasutusel ja riigil mehe varad külmutada.

Kuigi algselt ringlesid internetis ka kuuldused, et Youtube’i üles riputatud video on võltsing, pole see siiski nii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles