Vägistamisjuhtum ajas kiievlased miilitsa brutaalsuse vastu protestima

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna varahommikul Kiievis, ümber miilitsa eriüksus.
Protestijad täna varahommikul Kiievis, ümber miilitsa eriüksus. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekujõud ajasid täna hommikul laiali meeleavalduse, kus sajad kohale tulnud inimesed protestisid miilitsate jõhkra käitumise vastu. Nimelt jõudis hiljuti avalikkuse ette teade, et väidetavalt olid kaks miilitsat vägistanud ühe 29-aastase naise. 

Eile õhtul kogunes Kiievi iseseisvusväljakule ligi 200 inimest, paljud olid kaasa võtnud pildid oma lähedastest, keda olid väidetavalt piinanud või peksnud Ukraina julgeolekujõud, teatas AFP.

Protestijad ei paistnud ka varajastel hommikutundidel kavatsevat lahkuda ja hakkasid hoopis  telke püstitama. Seejärel ajas miilitsa eriüksus meeleavalduse laiali, teatas sündmuskohal viibinud AFP korrespondent.

Üheksa inimest arreteeriti, viga sai ka vähemalt üks teleajakirjanik.

Ukrainlased ajas raevu hiljutine riigi lõunasosas asuvas Mõkolaivis toimunud juhtum. Nimelt väidab 29-aastane poetöötaja Irina Kraškova, et kaks miilitsat viisid ta taksoga metsa ja vägistasid seal.

Algselt võtsid võinud ainult ühe miilitsa kinni, väites, et teine miilits olevat intsidendi toimumise ajal teenistuskohustusi täitmas olnud. Laialdaselt on levinud arvamus, et teine miilits pääses kinnivõtmisest, kuna tal on kohalike võimuesindajatega sugulussidemed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles