Tsahkna palus oma töösuhte pooleks aastaks peatada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine sotsiaalvaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea ning praegune sotsiaalministri nõunik Anders Tsahkna.
Kunagine sotsiaalvaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea ning praegune sotsiaalministri nõunik Anders Tsahkna. Foto: Egert Kamenik.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul esitas mõjuvõimuga kauplemises kahtlustatavana kinni peetud nõunik Anders Tsahkna avalduse oma töösuhte peatamiseks esialgu kuueks kuuks.

Pevkur tõdes tänasel valitsuse pressikonverentsil, et suhtles Tsahkna kahtlustuse teemal kaitsepolitsei juhiga, kes talle asja sisu selgitas.

«Kui asjaolud selginevad ja võimalus tekib, on ta lubanud ka ise seda selgitada,» lisas Pevkur oma nõunikust rääkides. Tsahkna peeti kinni eile ning ta veetis öö arestimajas.

Pevkur lisas, et tema uurimist kommenteerida ei saa. «Mis puudutab tema käitumist, siis ma ei oska midagi eriskummalist välja tuua. Inimene tegi tööd ja sai hiljuti isaks ning võttis mõne päeva puhkust,» ütles Pevkur.

Peaminister Andrus Ansip rõhutas, et kuni kohus ei ole Tsahknat süüdi mõistnud, tuleb teda pidada süütuks. Seetõttu ei plaani Reformierakond tema sõnul ka Tsahknat oma ridadest veel välja heita.

«Ilmselt minister (Hanno Pevkur - toim) teab pisut rohkem kui erakonnakaaslased, kuid ka see teadmine ei ole piisav, et sellist otsust langetada ilma Tsahknalt saadud selgitusteta,» ütles Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles