Kohus: omavalitsus peab katma eralastehoiu kulud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohus on langetanud otsuse, mis taas annab õiguse lasteaiakohata jäänud lapse vanematele – lisaks kohustusele leida lapsele koht munitsipaallasteaias, peab vald maksma kinni erahoiu ja munitsipaallasteaia hinna vahe.

Tallinna halduskohtus leiab mai lõpus tehtud ja tänaseks jõustunud otsuses, et omavalitsus peab kohtlema kõiki 1,5–7-aastaseid lapsi võrdselt, kirjutab Õhtuleht.

Pärnumaal Sauga vallas see nii ei ole ja pere, kus üks laps käib valla lasteaias, teine Pärnus erahoius, kaebas valla kohtusse.

Kohtuotsus kõlas: Sauga vallavalitsus peab looma ka pere teisele lapsele võimaluse käia valla Jänesselja lasteaias ja kuni vastava võimaluse loomiseni finantseerima tema vanematele eralasteaia või lapsehoiuteenust igakuiselt summas, mis ületab samal ajal Jänesselja lasteaias käivate laste vanemate omaosaluse ja toiduraha summat. Vanemate enammakstud raha peab vald kohtu otsuse järgi kompenseerima tagasiulatuvalt eelmise aasta septembri algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles