Hiinas tappis maavärin varahommikul üle 70 inimese

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dingxi linna elanikud otsivad maavärina järel ohutuid paiku.
Dingxi linna elanikud otsivad maavärina järel ohutuid paiku. Foto: AFP / Scanpix

Vähemalt 73 inimest hukkus ja üle 400 sai vigastada täna hommikul Hiina edelaosa tabanud maavärinates.


Värinad toimusid maapinna lähedal mägises piirkonnas Gansu provintsis. Otsijad tegelevad alles päästetöödega, lootes leida rusude alt ellujäänuid, sõnas kohalik ametnik uudisteagentuurile AFP.

«Üle 21 000 hoone sai tugevalt kahjustada ning enam kui 1200 varises kokku,» sõnas Gansu provintsi seismoloogiabüroo ametnik. Maavärinate tugevuseks mõõdeti 5,9 ja 5,6 magnituudi, pärast neid on toimunud veel 371 järeltõuget.

Xinhua uudisteagentuuri andmetel osaleb päästetöödel üle 2000 sõduri, 300 politseiniku ja 50 meediku.

USA Geoloogia Uuringute Instituudi sõnul asus esimese 5,9-magnituudise maavärina epitsenter kõigest 9,8 kilomeetri sügavuses maapõues. Paar tundi hiljem tabas piirkonda 5,6-magnituudine värin, mille epitsentri sügavuseks mõõdeti 10,1 kilomeetrit.

Gansu provints on küll üks Hiina hõredamalt asustatud piirkondi, ent maavärinas enim kannatada saanud piirkonnad Dingxi linnas ja selle ümbruses elab 2,7 miljonit inimest.

Ilmateate andmetel on piirkonnas oodata ka tugevaid vihmasadusid, mis võivad päästetöid takistada.

Käesoleval aastal tappis 6,6-magnituudine maavärin kõrvalprovintsis Schuanis ligi 200 inimest ning viis aastat tagasi hukkus sealsamas maavärina tagajärjel ligi 90 000 elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles