Uimastiennetusprogramm pandi avalikule arutelule

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin.
Kokaiin. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Valitsuskomisjoni koostatud 2016. aastani kestva uimastiennetusprogrammi eesmärk on vähendada narkootikumide tarvitamist ja sellest tingitud ühiskondlikku kahju ning sellega seoses ootab valitsuskomisjon programmile kodanike ja vabakonna muudatusettepanekuid.

Valitsuskomisjoni esimehe siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on narkomaania vähendamisel võtmetähtsusega erinevate osapoolte - nii riigiasutuste, kohalike omavalitsuste, erasektori, vabakonna ja paljude ekspertide tihe ja aktiivne koos tegutsemine. 

«Süstivate narkomaanide arv on viimaste aastate jooksul küll langenud, aga sellele vaatamata on meil Euroopa Liidu kõrgeim narkootikumide tarvitamisega seotud mürgitussurmade arv,» ütles Vaher. Tema sõnul on oluline, et narkootikumide tarvitamise vähendamisega tegeletakse süsteemselt ja moodustatakse ühtne ning tugev meeskond.

Programmi koordineerib uimastiennetuse valitsuskomisjon ja sellel on kolm strateegilist suunda: vähendada narkootikumide kättesaadavust, ennetada narkootikumide tarvitamise alustamist ja aidata senisest efektiivsemalt sõltlastel terveneda.

Narkootikumide tarvitamise vähendamise programm aastateks 2013-2016 on osa rahvastiku tervise arengukava (RTA) rakendusplaanist. 2012. aasta lõpust tegeleb arengukava raames narkomaania vastu võitlemise meetmete koordineerimisega siseministeerium.

Uimastiennetuse valitsuskomisjon ootab programmile ettepanekuid kuni 19. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles