Enam kui tosin inimest jäi nädalavahetusel merehätta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepääste kiirpaadid.
Merepääste kiirpaadid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Möödunud nädalavahetus oli Lääne- ja Pärnumaa piirivalvuritele töörohke, sest merel vajas abi kümmekond inimest.

Reede, 19. juuli varahommikul kella 3.55 paiku sai politsei teate, et Kihnu saare lähedal vajab abi lekkima hakanud jaht. Sündmusele reageerisid piirivalvelaev ja –kaater, appi suundusid ka läheduses viibivad jahid. Päästjate saabumiseni jätkas jahimeeskond alusest vee välja pumpamist. Kella 4.25 ajal jõudis kohale piirivalvekaater, aga leke oli selleks ajaks juba peatatud. Kella 5 paiku alustati jahi pukseerimist Roomassaare sadamasse.

Sama päeva pärastlõunal kella 14.55 ajal sai politsei teate, et Haapsalu lahel vajab abi mootorrikkega jaht. Jahi pardal viibis kaks reisijat, ohtu nende eludele ei olnud. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni piirivalvekaater. Kella 16.15 ajal jõuti jahi juurde ja mõni minut hiljem alustati aluse pukseerimist Rohuküla sadamasse.

Reede õhtul kella 17.05 paiku sai politsei teate, et Ridala vallas Topu rannas läks kella 14 ajal meesterahvas surfama ja pole tagasi kaldale pöördunud. Teada oli, et surfar kandis kalipsot ning päästevesti. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni toimkond ja appi kutsuti ka piirivalvekopter. Kella 18.10 ajal leidis kopterimeeskond surfari Tauksi saarelt. Abivajaja vintsiti kopterisse ning toimetati Topu sadamasse. Arstiabi mees ei vajanud.

Pühapäeval, 21. juulil kella 8.15 ajal sai politsei teate, et Hobulaiu läheduses on jaht madalikul ja sellel viibinud kaks inimest vajavad abi. Sündmusele reageeris Haapsalu kordoni toimkond mootorpaadil. Kella 9.20 jõuti abivajajateni ja alustati jahi madalikult lahtitõmbamist. Kella 9.40 ajal alustas jaht iseseisvalt piirivalve saatel sõitu Haapsalu sadamasse.

Pühapäeval kella 15.35 ajal sai politsei teate, et Kuivastu sadama lähistel vajab abi jaht, mille mast on murdunud. Kuivastu sadamast väljus kella 15.55 ajal piirivalvekaater, kella 16.05 ajal jõuti hädasolijateni ning alustati jahi pukseerimist sadamasse. Jahi pardal viibis seitse reisijat, kes arstiabi ei vajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles