Paet: Egiptus peab kiiresti jõudma uute valimisteni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet ütles esmaspäeval Brüsselis Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, et Egiptuses tuleb võimalikult kiiresti jõuda uute valimiste korraldamiseni ning tsiviilvalitsuse ametisseasumiseni.

Paeti sõnul on kogu Egiptuse huvides, et demokraatlike institutsioonide taastamise protsessis osaleksid kõik osapooled. «Vägivalla suurenemine Egiptuses on väga murettekitav ning vastutus selle ärahoidmiseks on kõikidel osapooltel,» rõhutas ta.

President Morsi võimult kukutamise järel on rahutused ja kokkupõrked Egiptuses jätkunud, kokku on hukkunud üle 100 inimese.

«Euroopa Liit soovib vägivalla lõpetamist ning lepitusprotsessi alustamist poolte vahel, liikumine demokraatlike protsesside ja tsiviilvõimu juurde on äärmiselt oluline,» rääkis Eesti välisminister.

Paet märkis veel, et Egiptuse majanduse olukord on haavatav ning selle tagajärgede vältimiseks toetab Eesti Egiptusele majandusliku abi andmise jätkamist Euroopa Liidu poolt. «See peab aga põhinema Egiptuse võimude soovil teha samme majanduse taaselustamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles