Air France: õnnetust ei pruukinud põhjustada kiiruseandurid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´ile kuuluv Airbus A330.
Air France´ile kuuluv Airbus A330. Foto: Reuters / Scanpix

Lennufirma Air France tegevdirektori sõnul pole ta veendunud, et reisilennuki Airbus õnnetuse põhjustasid rikkis kiiruseandurid, kuid sellegipoolest vahetatakse need välja.


Pierre-Henri Gourgeon sõnas neljapäeval ajakirjanike küsimustele vastates, et 1. juunil teel Rio de Janeirost Pariisi 228 inimesega pardal Atlandi ookeani kukkunud Airbus A330 õnnetuse asjus teevad ametlikke avaldusi Prantsuse uurijad, kuid tema ei ole kindel, et põhjuseks olid mõõdikud, vahendas uudisteagentuur BNS AFP teadet.

Ta kinnitas lendurite ametiühingute teateid, et Air France on kiirendanud kõigi pikamaalennukite A330 ja A340 mõõteaparatuuri moderniseerimise programmi.

«Programmi kiirendati, sest me teame, et õnnetuse ajal oli probleeme kiiruse mõõtmisega,» lausus ta.

«Airbus nõuab, ja neil on õigus, et mõõdikud oleksid usaldusväärsed. Võimalik, et uute mõõdikutega jääb jäätumist vähemaks,» seletas Gourgeon, «aga võib-olla ei parane midagi. Me arutame seda õnnetuse uurijatega.»

Brasiilia rannikust 1100 kilomeetri kaugusel alla kukkunud lennuk saatis välja automaatseid veateateid, mis asjatundjate sõnul osutavad, et pardaarvutid said lennukiiruse kohta vastukäivaid teateid.

Uurijate sõnul on seda ette tulnud ka teiste Airbusi lennukitega ja piloote on pärast õnnetust hoiatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles