Anders Tsahkna pääses vabadusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministri nõunik Anders Tsahkna.
Sotsiaalministri nõunik Anders Tsahkna. Foto: Peeter Langovits

Prokuratuuri teatel vabastati eile kinni võetud sotsiaalministeeriumi nõunik Anders Tsahkna täna peale esmaste oluliste menetlustoimingute läbiviimist ning tema suhtes kohaldati tõkendina elukohast lahkumise keeldu.


Kahtlustuse kohaselt kasutas Anders Tsahkna oma ametipositsioonist tulenevat mõju ametnikele, et saavutada kolmandate isikute suhtes soodsaid otsuseid, saades sellest ise kasu, teatas riigiprokuratuur. Anders Tsahnkale esitatud kahtlustus on seotud meditsiinivaldkonnaga.

«Riigiprokuratuur ja Kaitsepolitseiamet menetlevad kriminaalasja, mille raames teostati eile läbiotsimine sotsiaalministeeriumis ning esitati kuriteokahtlustus mõjuvõimuga kauplemises sotsiaalministeeriumi nõunikule Anders Tsahknale. Teisi kahtlustatavaid kriminaalasjas ei ole,» teatas riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja kohusetäitja Gerrit Mäesalu.

Tsahkna teatas pärast vabanemist oma advokaadi vahendusel, et teeb igakülgset koostööd uurimiasutusega ning loodab kiirele ja selgele lahendusele. «Pean õigeks praeguse töösuhte peatamist kuni selguse saamiseni. Ei pea esitatud kahtlustust põhjendatuks,» teatas Tsahkna.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütles tänavalitsuse pressikonverentsil, et Tsahkna esitas avalduse oma töösuhte peatamiseks esialgu kuueks kuuks.

Peaminister Andrus Ansip rõhutas, et kuni kohus ei ole Tsahknat süüdi mõistnud, tuleb teda pidada süütuks. Seetõttu ei plaani Reformierakond tema sõnul ka Tsahknat oma ridadest veel välja heita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles