Sulev Valner: linnadele ja valdadele võiks leida uue ühisnimetuse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi haldusreformi projektijuhi Sulev Valner
Siseministeeriumi haldusreformi projektijuhi Sulev Valner Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Muutmaks linnadele lähivaldadega liitumist atraktiivsemaks, võiks linna ja valla eristamise asemele otsida uue ühendava sõna, pakub siseministeeriumis omavalitsusreformi projekti juhtiv Sulev Valner.

«Ma tean, et Viljandis on väga tõsine emotsionaalne teema selles, et kui praeguses loogikas linn teda ümbritseva vallaga ühineb, saab selle omavalitsuse nimeks kokkuvõttes vald,» ütles Valner ERRi uudisteportaalile. Viljandlased ei taha aga oma vana linnaidentiteeti ja -õigusi kaotada.

«Kuidas leida valdadele ja linnadele kui omavalitsustele kokku üks hea uus nimetus, mille kasutamine nii linnade kui valdade puhul ei tekita kellelegi emotsionaalseid probleeme?» võttis Valner kokku ühe paljudest ühinemisindu aeglustavatest teguritest.

Nii nagu Lätis nimetati omavalitsusreformi käigus kõik omavalitsused novadsideks, Soomes nimetatakse nii linnasid kui ka valdu kuntaks, pakkus Valner välja, et ehk võiks sellise sõna välja nuputamine olla ka järgmise presidendi sõnause ülesanne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles