Üle kümne protsendi rasketest avariidest toimub purjus juhi osalusel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustreeriv.
Liiklusõnnetus. Pilt on illustreeriv. Foto: Martin Ilustrumm/Reporter.ee

Üle kümne protsendi rasketest liiklusõnnetustest juhtub purjus juhi osalusel, samas on roolijoodikutega õnnetuste arv eelnevate aastatega võrreldes vähenenud, selgub maanteeameti tänavuse aasta esimese kuue kuu avariide analüüsist.

Kui tänavu jaanuarist juunini juhtus kokku 583 rasket liiklusõnnetust, siis purjus juht oli neis osaline 61 korral. Võrreldes mullusega on see arv vähenenud 17 ning tunamullusega 16 võrra.

Purjus juhtide osalusel toimunud liiklusõnnetustes hukkusid tänavu neli ja said vigastada 96 inimest. Mullu olid need näitajad vastavalt üheksa ja 112. Kokku on tänavu liiklusõnnetustes hukkunud aga 28 ja saanud vigastada 736 inimest.

Viimase 12 kuu õnnetusi analüüsinud maanteeamet selgitas, et enim on liiklusõnnetustesse sattunud 25-40-aastaseid purjus juhte, keda oli mullu juunist tänavu juunini kokku 59. Roolijoodikute osas järgnevad 18-24-aastased 47 ning 41-64-aastased 42 inimesega, kes on viimase 12 kuu jooksul rasketesse liiklusõnnetustesse sattunud. Alaealiseid roolijoodikuid on avariides tuvastatud viimase 12 kuu jooksul kolmel juhul ning sama palju on olnud ka üle 65-aastaseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles