Korruptsioonivastane komisjon arutab Savisaare deklaratsiooni kontrollimist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

Riigikogu korruptsioonivastast erikomisjoni juhtiva sotsiaaldemokraat Andres Anvelti sõnul arutab komisjon septembri algul, kas asuda ise kontrollima Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare majandushuvi deklaratsiooni.

Anvelt kinnitas Postimehele, et komisjonil on põhimõtteliselt võimalik kontrollida kõigi ametiisikute, nende seas ka paari nädala eest üle 173 000-eurose laenu kustutamisega avalikkuse huviorbiiti sattunud Savisaare deklaratsiooni.

«Kui komisjon kokku tuleb, siis seda punkti kindlasti ka arutame. Kuigi ütlen otse ära, et arvestades komisjoni poliitilist iseloomu, siis võib vastuseis tulla keskerakondlastelt selle küsimuse tõstatamisele üsna suur, sest otseselt komisjoni pädevusse see ametikoht ei kuulu,» lausus Anvelt, viidates, et linnapea deklaratsiooni hoidjaks on siseminister, kel on samuti õigus kontrollida deklaratsiooni andmeid.

Samas kordas ta, et kõigepealt peaks Savisaar ise oma laenu kustutamise tagamaid põhjalikumalt selgitama. «Me ei tea, kui suured on tiraažid, kui suured on autoritasud. Seda teavad ainult kirjastaja ja avaldaja ja nende huvi peaks olema kas või osa lepingust avaldada ja selgitada, et selles asjas pole midagi kriminaalset,» lisas Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles