Leitud mobiiltelefoni kasutamine viis kohtu ette

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon
Mobiiltelefon Foto: SCANPIX

Mai lõpus leitud võõrast mobiiltelefoni kasutama hakanud kaupluse kassapidaja peab kohtuotsuse järgi maksma riigituludesse üle 750 euro.

Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumaja tunnistas Tatjana Kopanitskaja (34) süüdi omastamises ning mõistis talle käskmenetluse korras 228 euro suuruse rahalise karistuse, kirjutab Meie Maa. Lisaks peab naine riigituludesse maksma kuriteo toimepanemise eest 480 eurot sundraha ja 43,20 eurot kaitsjatasu katteks. Kogu summa, 751,20 eurot, tuleb tal tasuda aasta jooksul osade kaupa.

Kohtuotsuse järgi hakkas Tatjana Kopanitskaja alates 31. maist kasutama eelmisel päeval kaupluse parklast leitud ning tema kätte leiuna toimetatud mobiiltelefoni väärtusega 69 eurot, eesmärgiga see endale jätta.

Politsei selgitas eeluurimise käigus välja, et omanik unustas 30. mail enne kauplusesse sisenemist mobiiltelefoni sõiduauto pagasiluugile. Kauplusest tagasi tulles ta telefoni kadumist ei märganud, kuid hiljem otsides seda ka ei leidnud.

Samal päeval tõi tundmatu mees leitud mobiiltelefoni kaupluses kassapidajana tööl olnud Tatjana Kopanitskaja kätte. Naine asetas telefoni kassasse, õhtul koju minnes võttis selle kaasa, paigaldas telefoni enda SIM-kaardi ja hakkas kõneaparaati kasutama. Leiust Kopanitskaja kellelegi ei teatanud. Kuriteos kahtlustatavana ülekuulamisel andis naine telefoni üle politseile, kes selle omanikule tagastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles