Hambuni relvastatud mehed tapsid Mehhikos 22 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud Mehhiko sõdurid.
Relvastatud Mehhiko sõdurid. Foto: SCANPIX

Hambuni relvastatud mehed lõid Mehhiko Michoacani osariigi kuues linnas eile lahingut föderaalpolitseinikega, kokkupõrgetes hukkus vähemalt 22 inimest, teatas siseministeerium.

«Senistel andmetel on tapetud kaks föderaalpolitseinikku, lastud maha 20 arvatavat kurjategijat ja võetud vahi alla veel 15 inimest,» on öeldud ministeeriumi riikliku julgeolekunõukogu avalduses.

Mais lubas Mehhiko valitsus jätta sellesse narkokartellide vägivallast haaratud lääneosariiki kuni rahu taastamiseni tuhandeid sõdureid.

Siseminister Miguel Angel Osorio Chong ning julgeolekunõukogu liikmed arutasid osariigi pealinnas Morelias kohalike ametnikega kuritegevuse kasvu ohjeldamist.

Ametiisikute sõnul on osariiki toodud 4000 sõdurit ja 1000 föderaalpolitseinikku.

Michoacan on esimene osariik, kuhu toodi sõdurid 2006. aastal, kui endine president otsustas rakendada narkokartellide vastases võitluses kümneid tuhandeid sõjaväelasi.

Kuid kui Calderon detsembris ameti maha pani, oli jõuguvägivald Mehhikos nõudnud juba 70 000 inimese elu ning Michoacanis tekkinud uus mõjuvõimas Templirüütlite nime kandev jõuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles