Politsei pidas mitmepäevasel operatsioonil kinni 15 narkokuritegudes kahtlustatavat

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlusalustelt konfiskeeritud narkootikumid.
Kahtlusalustelt konfiskeeritud narkootikumid. Foto: Politsei

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse politseinikud pidasid läinud nädalal kolmepäevase tänavaoperatsiooni käigus kinni 15 isikut, keda on kahtlustatakse suures koguse narkootiliste ainete vahendamises.

Enamikku kinnipeetutest kahtlustatakse fentanüüli vahendamises. Üks kinnipeetutest andis keelatud ainet edasi alaealisele. Pooled kinnipeetutest on ka varem samalaadsete kuritegude eest karistatud. Kohus on vahi alla võtnud neist üheksa isikut.

Samuti avastasid politseinikud Harjumaal 62-taimelise kanepikasvatuse ja pidasid operatsiooni käigus kinni ka kaks kohtu poolt tagaotsitavat isikut.

Kinnipeetute valduses olid varastatud esemed

Operatsiooni tulemusel leidsid politseinikud ja andsid omanikele üle ka mitmeid varastatud esemeid nagu näiteks jalgrattad ja nutitelefonid, samuti võeti kahtlustatavatelt ära suures koguses sularaha.

Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõplas märkis, et järjepidevad tänavaoperatsioonid on andnud positiivseid tulemusi ning politseil on plaanis nendega kindlasti jätkata.

«Saame taoliste operatsioonide käigus tänavadiileritelt palju olulist infot, mida saame kasutada selleks, et tabada kuritegelikus ketis ülevalpool tegutsevaid kurjategijaid,» ütles Kõplas.

Tänavu poole aastaga on Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud pidanud kinni 146 suures koguses narkootiliste ainete vahendamises kahtlustatavat, mis on 22 võrra enam kui mullu. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on tänavu vähenenud narkoüledooside surm Eestis ligi veerandi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles