Justiitsministeerium analüüsib kohtute registriosakonna Tallinnast väljaviimist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Heiki Rebane / BNS

Justiitsministeerium analüüsib, mida tähendaks sarnaselt vanglate osakonnale kohtute registriosakonna Tallinnast mõnda Eesti teise paika viimine.

«See võiks olla samamoodi Ida-Virumaal või miks ka mitte Hiiumaal,» ütles justiitsminister Hanno Pevkur intervjuus Postimehele.

Pevkur ei tahtnud kohtute registriosakonna kolimise teemal siiski pikemalt arutleda enne, kui analüüs tehtud. See peaks valmima aasta lõpuks. Kusjuures analüüsi tulemuseks võib muuhulgas olla ka see, et kõige õigem on mitte midagi siiski muuta.

Justiitsministeeriumi kohtute registriosakond tegeleb äriregistri ja kinnisturaamatupidamisega.

«Mis ma ütlesin, on see, et praegu me ei välista ühtegi kohta Eestis, see võib jääda ka Tallinna, nagu täna, iga registri juurde,» lisas minister.

Pevkuri sõnul hakkas mõte idanema siseministeeriumi algatatud küsimisest, mida ministeeriumid Ida-Viru programmi raames oleks valmis ette võtma. «Näeme, et kui on soov laiendada regionaalpoliitilist otsust, siis meie oleksime valmis teoreetiliselt osakondade Tallinnast väljaviimist arutama. Nii, nagu me vanglate osakonna viisime ära, võiks teoreetiliselt teine olla registrite osakond,» ütles Pevkur.

«Siin ei ole otseselt pealinnas olemise vajadust, kuna töö on elektrooniline. Oluline, et oleks tööjõud olemas, ja koht, kus nad saaksid elada,» rääkis minister.

Küsimusele, kas välja käidud Hiiumaa on üks võimalikest asukohavariantidest, vastas Pevkur: «Meil ei ole ühtegi ilmtingimata kinnist vastust, sest kogu see mõte on veel väga toores. Me teame, kui palju täna registrite osakonna ülalpidamine maksab, ning uurime, kas on võimalik seda kuskile mujale viia.»

Registrite osakonnas on praegu tööl ligi 200 inimest, kellest osa paikneb lisaks Tallinnale ka registrite juures üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles