Galerii: taevas ja tänavad Torontos pärast võimsat tormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kaht nädalat talumatult kuuma ja niisket suveleitsakut kostitas Kanada Ida-Ontario ja Quebeci provintse võimas torm, mis jättis rohkem kui 65 000 tarbijat päevadeks ilma elektrita.

Elektrikud töötavad usinalt ning elekter taastub samm-sammult, kuid paljud inimesed peavad pimedusega vähemalt kuni teisipäevani leppima.

Torm, mille tuuled puhusid kuni 100 kilomeetit tunnis, rebisid maast lahti puid, purustasid elektriliine ja keerasid kummuli mõned autod, sealhulgas ka Torontos.

Pärast tormi üllatas ilm aga päikese, vikerkaarte ning vahelduvate vihmasadudega. Enne õhtu saabumist tekkis taevasse soojades toonides kuma, mille vahelt võis näha äikesenooli sähvivat.

Terve öö sähvis Ontrio järve kohal võimas äike, mis terve taevalaotuse pilkases öös valgeks maalis.

Siin-seal leidus väikestel tänavatel pooleks rebitud puid, mis liikluse peatasid, ning politseiautosid eluohtlikke purunenud kaablite juures patrullimas.

Paar nädalat tagasi oli Torontos tegemist ühe kõigi aegade tugevaima vihmasajuga, mis samuti paljusid linnaelanikke ilma elektrita jättis ja nende keldrid üle ujutas. Lisaks eriti lumerohkele talvele paistab ilmataadil suurlinna jaoks üllatusi varuks olema terveks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles