Assange asutas partei Austraalia üldvalimistel kandideerimiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WikiLeaksi asutaja Julian Assange
WikiLeaksi asutaja Julian Assange Foto: SCANPIX

USA saladokumentide avaldamisega tuntuks saanud veebilehe WikiLeaks asutaja Julian Assange asutas neljapäeval ametlikult oma partei, et kandideerida sel aastal toimuvatel Austraalia valimistel.

Assange ütles, et WikiLeaksi Partei esitab Uus-Lõuna-Walesi, Victoria ja Lääne-Austraalia osariigis seitse kandidaati senati valimistele.

Kuigi Assange on ennast juba rohkem kui aasta Ecuadori Londoni saatkonnas varjanud, kandideerib ta Victoria osariigis, öeldes, et kavatseb olla «valitsuse tegevuse sõltumatu jälgija».

«WikiLeaksi Partei põhiväärtused läbipaistvus, vastutus ja õiglus on šabloon, mille suhtes me uurime kõiki austraallaste jaoks tähtsaid teemasid: maksureform, asüülitaotlejad, kliimamuutuse poliitika ja muu,» ütles Assange ajalehe The Australian arvamusartiklis.

«Me ei nõustu seadusandluse ega valitsuse poliitikaga, mis põhineb ebatäpsel, vähe avalikustatud või ebatäpsel informatsioonil,» ütles Assange, lisades, et sel viisil peegeldavad tema partei seisukohad alati õiglust, head valitsemist ning austraallaste huvide kaitsmist.

Austraalias toimuvad valimised enne novembri lõppu. Arvamusuuringute tulemused näitavad, et peaminister Kevin Ruddi leiboristid kaotavad napilt Tony Abbotti juhitavatele konservatiividele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles