Keskerakond likvideeris pikaaegse võla Midfieldi ees

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisreklaam eelmiste kohalike valimiste eel.
Keskerakonna valimisreklaam eelmiste kohalike valimiste eel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakond on asunud enne sügisesi valimisi senisest kiiremini tasuma oma vanu valimisvõlgu, teises kvartalis maksis partei tagasi ligi 150 000 eurot, tasudes sealhulgas ka viimased maksed partei kauaaegsele koostööpartnerile Midfield.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud aruannetest selgub, et aasta esimese kolme kuuga tasus Keskerakond oma võlgadest peaaegu 175 000 ning teise kvartaliga ligi 150 000 eurot.

Sealhulgas on erakond praeguseks tagasi maksnud kogu võla partei kauaaegsele koostööpartnerile Midfield, mis on korraldanud partei valimiskampaaniat kolmedel viimastel valimistel. Kokku ulatus osaühinguga sõlmitud lepingute maht 974 000 euroni, millest viimased 134 277 eurot tasus erakond teises kvartalis.

Keskerakonna suurte võlgade pärast pöördus erakondade rahastamise järelevalve komisjon eelmisel sügisel ka prokuratuuri poole, mis leidis siiski, et Keskerakonna ja Midfieldi rahalistes tehingutes pole kriminaalmenetluse alust, mis viitaks erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumisele. Toona oli Keskerakond osaühingule võlgu veel 349 277 eurot.

Tänavu teises kvartalis ehk aprillis, mais ja juunis vähendas Keskerakond eelmistest, 2009. aasta sügisel toimunud kohalikest valimistest jäänud võlga kokku 146 749 ning sama aasta suvel peetud Euroopa Parlamendi valimiste võlgnevusi 2711 eurot. Viimased 2011. aasta riigikogu valimiste võlad likvideeris partei eelmise aasta lõpuks.

Juuni lõpu seisuga on erakonnal tasumata veel 57 472 eurot kohalikest ja 1087 eurot europarlamendi valimistest.

Teistel parlamendiparteidel valimisvõlgasid enam ei ole. Küll aga on võlad riigikogus esindamata Eestimaa Rohelistel, kes on viimase kolme kuuga ära maksnud 1128, kuid on endiselt 2011. aasta riigikogu valimistest võlgu 12 326 eurot.

Järgmised valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril, kui valitakse esindajaid kohalikesse volikogudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles