Sinimägede lahingute mälestusüritusel osales sadu inimesi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal Vaivara vallas Grenaderimäel toimus täna 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranide iga-aastane kokkutulek, kus mälestati Sinimägede lahingutes langenuid.

Kokkutulekut korraldava 20. Eesti relvagrenaderide diviisi veteranide ühenduse juhatuse esimees Mauri Kiudsoo ütles Postimehele, et mälestusüritus möödus rahumeelselt ning erinevalt varasematest aastatest ühtki provokaatorit kohale ei tulnud. «Ma arvan, et kõik jäid rahule. Need, kes tulid siia ka mingeid halvas mõttes sensatsioone otsima, neid siit ei leidnud. Inimesed olid mälestusüritusele kohaselt riides ja ka meeleolus,» lausus ta.

Sinimägede lahingute 69. aastapäevale pühendatud kokkutulek algas ennelõunal Eesti hümni laulmisega, misjärel mälestati lahingutes langenuid ning asetati Grenaderimäe memoriaalile ja hukkunud punaarmeelaste mälestustähisele pärjad. Üritusel loeti ette ka kaitseminister Urmas Reinsalu tervitus.

Kokkutulekul said sõna Isamaa ja Res Publica Liidu rahvuslaste ühenduse esimees Tarmo Kruusimäe, Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme, Vaivara vallavolikogu juhtiv Veikko Luhalaid, samuti Julius Kuperjanovi Seltsi ning Läti sõjaveteranide esindajad. Üritus lõppes sõdurilauludega, mida esitasid Toomas Lunge ja Indrek Kalda.

Veteranide kokkutulekut on Sinimägedes peetud juuli viimasel nädalal alates 1994. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles