Prokuröride konkurss tõi kandideerima üle 200 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigi peaprokuröri Norman Aasa poolt 9. juulil välja kuulutatud avalik konkurss 14-le prokuröri ametikohale tõi kandideerima üle 200 inimese.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lundi sõnul laekus konkursile 203 avaldust. Tartus asuvale Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri ametikohale esitas dokumendid kuus kandidaati ning Viru, Lõuna ja Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi ametikohtadele kandideeris 197 inimest.

Kandidaatide sobivust hindab prokuröride konkursikomisjon, kelle koosseisu kuuluvad riigi peaprokurör, üks riigiprokuratuuri prokurör, kaks ringkonnaprokuratuuri prokuröri, üks kohtunike täiskogu valitud kohtunik, Tartu ülikooli õigusteaduskonna dekaani määratud õigusteadlane ja justiitsministri määratud justiitsministeeriumi ametnik.

Prokuröri abi konkursil on kolm vooru. Esiteks on dokumendivoor, kus hinnatakse kandidaadi formaalset vastavust seaduses toodud nõuetele. Nõuetele vastavad kandidaadid lubatakse kirjalikule eksamile. Kirjaliku eksami sooritanud kandidaadid lubatakse edasi suulisele eksamile. Valikuks osutuvad kandidaadid, kes on kirjaliku ja suulise eksami sooritamiselt saanud suurima arvu punkte.

Ka ringkonnaprokuröri konkurss algab dokumendivooruga, sellele järgneb kohe suuline eksam. Valituks osutub suulise eksami kõige paremini sooritanud kandidaat.

Ringkonnaprokuröri minimaalne kuupalgamäär on 2335 eurot ja prokuröri abi minimaalne kuupalk 1500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles