Lapsevanemate algatus valimiste lisahäälte nimel kogub tuure

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Roosma
Tuuli Roosma Foto: Kanal 2

Algatus anda lapsevanematele valimistel iga lapse eest lisahääl kogub hoolimata juhtpoliitikute jahedusest selle teema suhtes kiiresti tuure, juba on hakkajad loonud oma veebilehe ja leidnud hulgaliselt pooldajaid.

Algatusega liitunud saatejuht Tuuli Roosma ütles, et praeguseks on algatusega ühinenud mitmed teema iseseisvalt tõstatanud grupid - ajakirjanikud, juristid, majandusinimesed, lapsevanemad. Aktiivsemad tegutsejad on pidevalt ühenduses ja koos on loodud veebileht, kuhu hakatakse teemal ilmunud materjale koguma arutelu jätkama.

«Toetajad võtavad meiega juba ise ühendust ning pakuvad oma abi ideede elluviimisel,» ütles Roosma.

Tema sõnul ei heitu algatajad sellest, et mitmed juhtpoliitikud on meedias väljendanud seisukohti, et valimistel lastevanematele lisahäälte andmine ei tule kõne allagi. «On kuulda olnud ka mitmeid positiivseid seisukohti. Oluline ongi, et tekiks diskussioon,» leidis Roosma. «Ega meie huvi ole samuti ideed jäärapäiselt läbi suruda. Võimalik, et me pole osanud näha kõiki kitsaskohti ning otse loomulikult vajab asi väga põhjalikku kaalumist.»

«Me oleme käinud välja meie arvates vägagi töötava lahenduse Eesti rahva väljasuremise vastu. Kui kellelgi on parem plaan, ärgu hoidku enese teada, vaid jagagu oma mõtteid!» julgustas noor ema Roosma. «Sest midagi tuleb ette võtta - eeldusel muidugi, et me oleme ses asjas ühel nõul, et Eesti riik, rahvas ja kultuur võiks maailma veidi värvilisemaks muuta ka edaspidi.»

Seda, mis ajaks algatus seaduseks saada võiks, ei soovinud Roosma ennustada. «See on võrdlemisi pika vinnaga asi, mille vilju hakkavad loodetavasti noppima meie lapsed. Meie soov on, et siis, kui nemad on pensionärid, oleks Eestis piisavalt tööealisi kodanikke, kes neile pensioni maksaks.»

«Nii et kui nii kauget eesmärki silmas pidada, siis pole ka üleliia oluline, kas asi tuleb riigikogus arutlusele suvel, talvel või aastal 2011,» märkis ta.

Minu Eesti mõttetalgutel ideena välja käidud algatust on lastevanemate juhtimisel edasi arendatud, sest nende hinnangul tõstaks see lapsevanemate väärtust ühiskonnas ja otsustajate hulgas ning parandaks Eesti iivet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles