Siseministeerium: Afganistani julgeolekujõud on valimisteks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas Afganistani naine näitab valijakaarti Laghmani provintsis Qarghai rajoonis asuvas valijate registreerimise keskuses.
Eakas Afganistani naine näitab valijakaarti Laghmani provintsis Qarghai rajoonis asuvas valijate registreerimise keskuses. Foto: SCANPIX

Afganistani julgeolekujõud suudavad tagada valijate registreerimiskeskuste turvalisuse, mis on oluline proovikivi järgmise aasta valimiste eel, ütles täna siseministeeriumi kõneisik Sediq Sediqqi.

Afganistanis on valijate registreerimiseks avatud üle 400 keskuse kõigis 34 provintsis.

«Esmaspäeval andsime valimiskomisjonile üle oma plaanid järgmise aasta valimiste turvamiseks ning kinnitasime, et kõigi 6845 valimisjaoskonna julgeolek on tagatud,» ütles Sediqqi. «Afganistani politsei, sõjavägi ja luurejõud suudavad tagada ka valijate registreerimiskeskuste turvalisuse.»

Afganistani valimiskomisjon teatas laupäeval, et valitsuse kontrolli all ei ole veel neli piirkonda - Kaker Zabuli provintsis, Nawa Ghazni provintsis ning Deshu ja Baghran Helmandi provintsis, kuhu pole saadetud materjale valijate registreerimiseks.

Siseministeeriumi esindaja kinnitas, et võimud töötavad ka nende piirkondade turvalisuse tagamise nimel valimiste ajaks.

Afganistani valimiskomisjon alustas mais uute valijate registreerimist 2014. aasta valimisteks.

Mais avati suuremates linnades 41 keskust, kus on praeguseks registreeritud umbes 130 000 uut valijat. Laupäeval laienes uute valijate registreerimine ka ebaturvalisematesse maapiirkondadesse, kus avati umbes 400 keskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles