President Ilves kohtub augusti lõpus USA riigipea Barack Obamaga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja USA president Barack Obama 2011. aasta mais toimunud Kesk-Euroopa maade presidentide ja Ameerika Ühendriikide riigijuhi kohtumisel Varssavis.
President Toomas Hendrik Ilves ja USA president Barack Obama 2011. aasta mais toimunud Kesk-Euroopa maade presidentide ja Ameerika Ühendriikide riigijuhi kohtumisel Varssavis. Foto: Džoja Gunda Barysaitė (Leedu Presidendi Kantselei)

President Toomas Hendrik Ilves osaleb 30. augustil Washingtonis Eesti, Läti ja Leedu riigipeade kohtumisel Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obamaga.

Presidendi kantselei teatel keskendub kohtumine Valges Majas Euroopa-USA julgeolekualasele ja majanduskoostööle, NATO transformatsioonile, küberturvalisusele ja energiajulgeolekule, samuti inimõiguste ja demokraatlike väärtuste edendamisele maailma erinevais paigus.

«Heade sõprade omavahelised konsultatsioonid ja avameelne jutuajamine meile kõigile olulistel teemadel on tähtis Balti piirkonna ja USA liitlassuhete tugevdamisel, mis on lahutamatu osa laiemast Atlandi-ülesest koostööst,» ütles president Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles