Palestiina partei ei nõustu rahuläbirääkimistega

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina lipp
Palestiina lipp Foto: SCANPIX

Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) suurfraktsioon ei nõustu läbirääkimistega, mis peaksid algama Washingtonis täna pärast kolmeaastast pausi.

Marksistlik-leninistlik Palestiina Vabastamise Rahvarinne (PFLP) väidab, et läbirääkimiste jätkamise otsus oli Palestiina liidri Mahmoud Abbasi ühepoolne otsus ning ei oma PVO täielikku toetust.

«Neid läbirääkimisi juhatab USA, täpselt nagu Oslos 20 aastat tagasi,» sõnas üks partei juhte Khaleda Jarar. «Me läksime oma kaasusega ÜROsse just sellepärast, et USA kätest seda eemale hoida.»

Eelmisel novembril sai Palestiinast ÜRO vaatlejaliige – samm, millele olid vastu nii USA kui Iisrael. PFLP on siiani oma retoorikas kahe riigi lahendusele vastu olnud.

Rahuläbirääkimised peaksid algama täna Washingtonis. Eelmine läbirääkimistering kukkus kokku septembris 2010, jõudes kesta kõigest paar nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles