Arstide kollektiivleppe saatus sõltub poolte järeleandlikkusest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Sotsiaalministeeriumi hinnangul sõltub tervishoiuala tööandjate ja -võtjate vahelise kollektiivlepingu sõlmimine suuresti poolte soovist rasketel aegadel targalt järeleandmisi teha.


Eesti Arstide Liidu, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ja Eesti Haiglate Liidu läbirääkimistel saavutatud kokkulepete kollektiivlepinguks vormistamine sõltub nii rahaliste ressursside olemasolust kui ka poolte soovist teha rasketel aegadel mõistlikke järeleandmisi, ütles sotsiaalministeerium meditsiiniuudiste portaalile

mu.ee

.

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel olid osapooled esimese kohtumise järel valmis tegema koostööd. Konkreetseid kuupäevi uueks kohtumiseks pole, need selguvad edasiste läbirääkimiste käigus pärast seda, kui tööandjad on andnud arstide liidu ja tervishoiutöötajate kutseliidu koostatud kollektiivläbirääkimiste projektile vastuse.

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule rääkis möödunud neljapäeval Postimees.ee'le, et praeguses majanduslikus olukorras on riikliku leppe sõlmimine väga raske, sest sellega soovitakse saavutada paremaid töötingimusi näiteks puhkuse ja koolituse osas, kuid raha selleks ei ole.

Tervishoiutöötajate kutseliidu president Inna Rahendi rääkis aga mu.ee’le, et ettepanek üleriigilise kollektiivlepingu arutamiseks tehti juba aasta tagasi, kuid haigate liit kasutas siiani venitamistaktikat.

Rahendi sõnul toimus möödunud nädalal kohtumine sotsiaalminister Hanno Pevkuri initsiatiivil. Kohtumise tulemusena lepiti kokku, et haiglate liit võtab endale kohustuse esitada ühe nädala jooksul vastus lepingu projekti kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles