PRIA nõuab Leisi puhkemajalt kogu toetusraha tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leisi aleviku südames toetusrahaga endise lokaalihoone renoveerinud OÜ Aktsioon peab kohustuste mittetäitmise pärast PRIA-le kogu toetuseraha tagasi maksma.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasiku sõnul tuvastasid PRIA töötajad, et alates toetuse kättesaamisest ja objekti valmimisest 2011. aastal ei ole seal puhkemaja teenuseid osutatud, mistõttu ei ole objekt sihipärases kasutuses, kirjutab Saarte Hääl.

3. juulil koostas PRIA otsuse nõuda OÜ-lt Aktsioon tagasi toetus summas 99 733,04 eurot, mis tuleb tasuda 60 kalendripäeva jooksul otsuse kättesaamisest arvates.

OÜ Aktsioon omanik Aare Nõmm ei soostunud teemat Saarte Häälele kommenteerima.

Saarte Hääl kirjutas juba eelmise aasta mais, et PRIA toetusega renoveeritud puhkemaja pole kunagi avatud olnudki, hoolimata sellest, et firma kodulehel oli võimalik tubasid broneerida. Majas on kuus tuba ja ette nähtud ööbimiskohad 17 inimesele.

Sel kevadel võlgade katteks kohtutäituri poolt sundmüüki pandud Leisi puhkemaja leidis maikuus 57 000 euro eest uue omaniku. Aprillis oli hoone edutult müügis 76 000 euroga. Uuel omanikul ei ole hoones puhkemaja pidamise kohustust, nagu see oli PRIA-l pandud eelmisele omanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles