Üheksa aastat mere põhjas lebanud fotoaparaat leiti ootamatult üles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Hiiumaal Kõrgelaiul üheksa aastat tagasi kajakimatkal kaduma läinud fotoaparaadist.
Pilt Hiiumaal Kõrgelaiul üheksa aastat tagasi kajakimatkal kaduma läinud fotoaparaadist. Foto: 360kraadi

Seiklusfirma OÜ 360 Kraadi meeskond leidis möödunud nädalal Hiiumaal Kõrgelaiult üheksa aastat tagasi kajakimatkal kaduma läinud fotoaparaadi.

Matkakorraldaja Bert Rähni ütles Postimehele, et üllatus oli suur, kui kaamerat põõsas silmati. Üheksa aastat tagasi augustis läks kaamera kaduma Hiiumaa laidudel kajakimatkal, kui üks matkalisest vees eskimopöördeid tegi. «Hoogsa rullimise käigus aga purunes veekindla Sony fotoka nöör ja aparaat vajus põhja. Kaamerat enam leida ei õnnestunud.»

Rähni sõnul leidsid nad kaamera eelmisel nädalal kuiva maa pealt merest tüki maad eemal. «Esimese hooga mõtlesime, et kaamera töötab veel, aga kõik luugid ja avavused olid kinni kiilunud. Natuke oli vaja selle kallal siis nikerdada, kaameras olnud mälukaart näis olevat aga heas korras. Ega ma ei tea, kui kiiresti meri kaamera toona kaldale uhtus, aga üheksa aastat ilmaolude käes olnud kaamerast saime me pildid kätte.»

Rähni sõnul on 2004. aastal matka tellinud klienti teavitatud fotoaparaadi leiust, vastukaja pole aga veel seni nendeni jõudnud.

Matkakorraldaja Alar Linna sõnul oli leitud kaamera Sony toode Cyber-shot U DSC-U60, mis toona maksis ligi 2500 krooni. «See oli sel ajal esimene ja ainuke veekindel digitaalne fotokaamera.»

Linna sõnul oli kaamera peale üheksat aastat vees olekut väga heas seisus, kuigi vesi oli veidi kaane alt kaamerasse tunginud ning aparaat oli ka pisut roostetanud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles