ÜRO: Süüria sõjakahjud ulatuvad 80 miljardi dollarini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Süüria konflikt tekitas riigi majandusele kahju 60-80 miljardi dollari ulatuses, teatas Süürias inimõiguste rikkumist uuriva ÜRO komisjoni juht Paulo Pinheiro esmaspäeval ÜRO Peaassamblee istungil.

«Süüria majandus on kandnud kahju 60-80 miljardit dollari ulatuses, mis moodustas kolmandiku sõjaeelsest sisemajanduse kogutoodangust (SKT),» ütles ta.

Pinheiro toonitas, et praegusel hetkel on Süüria «vabalanguses».

Komisjoni juht kutsus rahvusvahelist üldsust astuma otsustavaid samme Süürias «tapatalgute peatamiseks». Tema sõnul on äärmuslaste rühmitused väikesearvulised, kuid need osalevad aktiivselt Süüria kokkupõrgetes.

«Iga päev pannakse toime massimõrvu ja veriseid arveteklaarimisi ning süüdlased jäävad absoluutselt karistamata. Tapmisi panevad enamalt jaolt toime valitsusele lojaalsed jõud, kuid neis osalevad ka ülestõusnud, peamiselt Aleppo, Dair az-Zauri ja Ar-Raqqa provintsis,» lisas Pinheiro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles