Muuli: Tsahkna määras sotsiaalministeeriumi tööle Reformierakond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Tsahkna neljapäeva õhtul arestimajast vabanemise järel Tallinnas Rahumäel. Söök oli seal priima, ainult ventilatsiooniga tekkis probleeme, meenutas mees.
Anders Tsahkna neljapäeva õhtul arestimajast vabanemise järel Tallinnas Rahumäel. Söök oli seal priima, ainult ventilatsiooniga tekkis probleeme, meenutas mees. Foto: Andres Kralla/Äripäev

Postimehe ajakirjanik Kalle Muuli avaldas Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» arvamust, et mõjuvõimuga kauplemises kahtlustatav sotsiaalministeeriumi nõunik Anders Tsahkna sai ametisse Reformierakonna heakskiidul.

Muuli tsiteeris saates Reformierakonna endise juhtpoliitiku Meelis Atoneni öeldud sõnu mullu, kui Anders Tsahkna sotsiaalministeeriumisse tööle võeti. Atonen oli väga pettunud, et nii negatiivsete tegevustega silma paistnud mees avalikus sektoris taas tööd leiab.

«Ja nüüd tuleb sotsiaalminister ja ütleb, et ta on šokeeritud ja talle tuleb nagu välk selgest taevast, kellega ta koos töötab,» imestas Muuli.

BNS ajakirjanik Anvar Samost arvas, et võib-olla asub Hanno Pevkur erakonna siseses nomenklatuurijärjestuses Anders Tsahknast mõni aste allpool ning seetõttu võis ta üllatuda küll.

«Ma mitte kuidagi ei usu seda, et Maret Maripuu võttis Anders Tsahkna sotsiaalministeeriumisse tööle ja Hanno Pevkur hoidis teda edasi poliitilise nõunikuna lihtsalt sellepärast, et nende arvates ta oli väga hea meditsiiniline spetsialist. See pidi olema parteiline määramine,» oli Muuli kindel.

«Ma muidugi olen veendunud, et Reformierakonna praegused juhid ütlevad, et nemad ei tea sellest midagi, ei ole kuulnud, see ei ole meie sõber, peaaegu et ei kuulugi meie erakonda - nii nagu öeldi Aivar Otsalti puhul peaministri tasemel, et see pole küll mingi minu sõber - küllap nad oskavad end nüüd distantseerida sellest inimesest,» lisas ta.

ARHIIV!  Atonen: Tsahkna naasmine avalikku sektorisse on pettumus

Skandaaliga abilinnapea kohalt lahkunud Tsahknast sai sotsiaalministri nõunik

Tsahkna lubab ministeeriumis poliitikast hoiduda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles