Tapmiste arv on tänavu langenud, ent kelmused märgatavalt sagenenud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kuigi kuritegude üldarv on võrreldes mullu esimese kuue kuuga kolme protsendi võrra vähenenud, on oluliselt sagenenud kelmuste arv, mida registreeriti 31 protsendi võrra enam kui möödunud aastal samal ajal.

Viimase kuue kuu jooksul registreeriti kokku 19 369 kuritegu, mida on 657 võrra vähem kui mullu samal perioodil. Kui vargused ja liikluskuriteod on eelmise aastaga võrreldes vähenenud vastavalt 11 ja 3 protsenti, siis kehalised väärkohtlemised, röövimised ja kelmused näitavad tõusutrendi, selgub justiitsministeeriumi kuritegevuse baromeetrist.

Kõige enam on sagenenud kelmused - neid registreeriti aasta algusest kuu kuu jooksul 1096, mida on võrreldes mullu sama perioodiga 258 võrra enam.

Tapmiste ja mõrvade arv on vähenenud

Võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga on tänavu kasvanud isikuvastaste kuritegude arv 211 võrra. Kõige enam suurenes kehaliste väärkohtlemiste arv, lisaks registreeriti 68 piinamisjuhtumit, mida on 36 võrra enam kui mullu samal perioodil.

2012. aasta esimese poolaastaga võrreldes on tapmiste ja mõrvade arv vähenenud kaheksa võrra. Kui mullu registreeriti sel perioodil 40 tapmist, siis tänavu 32. Viimasel viiel aastal on tapmiste ja mõrvade arv olnud suurim 2011. aastal, kui jaanuarist juunini registreeti 47 tapmisjuhtumit.

Samas aga oli ülemöödunud aastal kõige vähem vägistamisi – toona registreeriti 34 juhtumit. Tänavu esimese kuue kuuga registreeriti aga 63 vägistamist.

Identiteedivargused näitavad kasvutrendi

Võrreldes 2009. aastaga on poliitiliste ja kodanikuõiguste vastased kuriteod tõusnud kolmelt kuriteolt 63ni. Sealhulgas on oluliselt kasvanud identiteedivargused, mida registreeriti tänavu esimese kuue kuuga 47. Mullu samal perioodil oli teise isiku identiteedi ebaseadusliku kasutamise juhtumeid 36.

Identiteedivargused on viimastel aastatel näidanud tõusutrendi.  2010. aastal registreeriti kellegi identiteedi ebaseaduslikku kasutamist 26 korral. Tänavu registreeriti 21 juhtumit enam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles