Gruusia ametkond ei andnud korraldust Stalini monumendi taastamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalin.
Jossif Stalin. Foto: SCANPIX

Gruusia kultuuriministeerium ei andnud korraldust Nõukogude diktaatori Jossif Stalini monumendi taastamiseks Ghori linnas, ütles teisipäeval kultuuriminister Guram Odišaria, lisades, et ministeerium saab anda kohalikele omavalitsustele vaid soovitusi.

«See teema kerkib aeg-ajalt uuesti üles. Minu seisukoht selles küsimuses pole muutunud - Stalini monumenti ei saa viia tagasi Ghori peaväljakule, kus see aastakümneid seisis. Kuid see on omavalitsuse otsustada, meie võime anda vaid soovitusi,» ütles minister vastuseks ajakirjanduses levinud teadetele, mille kohaselt kultuuriministeerium otsustas taastada Stalini monumendi tema sünnilinnas Ghoris diktaatori sünnipäevaks.

«Keiser Nero põletas Rooma maha, kuid tema monument seisab Roomas endiselt,» lisas Odišaria.

Mõned meediaväljaanded teatasid teisipäeval, et otsus 2010. aastal maha võetud Stalini monumendi taastamiseks langetati valitsuse tasandil. Praegu asub Stalini kuuemeetrine pronkskuju Ghori sõjaväebaasis lageda taeva all pikali maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles