Pildid: Helmandi väekoondise tulevane ülem külastas Scoutspataljoni

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi brigaadikindral James Woodham, kes asub sügisel juhtima Helmandi väekoondist, tutvus täna Paldiskis Scoutspataljoni kaitseväelastega.

Brigaadikindral Woodham sai ülevaate Scoutspataljoni relvastusest ja tehnikast ning jälgis isevalmistatud lõhkekehade vastast väljaõpet. Eile kohtus Helmandi väekoondise tulevane ülem kaitseväe peastaabi ülema mereväekapten Igor Schvede ja maaväe ülema kolonel Artur Tiganikuga.

«Eesti kompaniid nähakse professionaalse jõuna, nende suutlikkust hinnatakse äärmiselt kõrgeks,» ütles brigaadikindral Woodham, kes on enda sõnul kohtunud eestlastest ohvitseridega ja lugenud ettekandeid, milles eestlaste teenistust kiidetakse. «Ootan võimalust teie võitlejatega koos teenida,» lisas ta.

Briti 7. soomusdiviisi ehk «kõrberottide» (Desert Rats) ülem asub Helmandi väekoondist juhtima oktoobris. Sama väekoondise koosseisus hakkab teenima ka Eesti jalaväekompanii Estcoy-17.

Brigaadikindral James Woodham on tegevteenistuses alates 1986. aastast. Ta on teeninud välisoperatsioonidel Bosnia-Hertsegoviinas, Iraagis ja Afganistanis. Alates käesoleva aasta jaanuarist juhib ta Briti legendaarset «kõrberottide»7.soomusdiviisi, mis saavutas oma tuntuse juba Teise maailmasõja Aafrikas lahingutes.

Julgeolekuvastutus Afganistanis antakse 2014. aastal üle kohalikele üksustele. Novembris 2013 Afganistani siirduv Estcoy-17 jääb praeguste plaanide kohaselt viimaseks Eesti jalaväekompanii rotatsiooniks Lõuna-Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles