Itaallased ootavad Berlusconi kohtuasja tulemusi

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Itaalias on pinge lakke kruvitud – avalikkus ootab skandaalse ekspeaminister Silvio Berlusconi kohtuotsust, mis võib valitseva koalitsiooni lõhkuda.

Kõrgeimasse kohtusse välja jõudnud kaasus on olnud laual juba 2006. aastast, edastab AFP. Berlusconit süüdistatakse maksupettuses ning teda ootaks apellatsiooni rahuldamata jätmise korral aastane vangistus ning viieaastane parlamendikeeld. Otsus avalikkustatakse lähipäevil.

Itaalia päevaleht Corriere della Sera kutsus olukorda suureks pöördloenduseks. Kohtuotsus ohustab Itaalia habrast koalitsiooni, mis on just hakanud investorite usaldust tagasi võitma.

Kohtuotsuse peab heaks kiitma Itaalia senat ning kuigi Berlusconi on kinnitanud, et otsus valitsust ei mõjuta, peavad osa analüütikuid tõenäoliseks, et sellele võivad järgneda uued valimised.

Teises kohtuasjas süüdistatakse 76-aastast Berlusconit alaealise prostituudiga magamises. Ekspeaministri kakskümmend aastat kestnud õiguslikud probleemid on seni kas süüdistuste aegumise või apellatsioonide rahuldamise tõttu karistusteta lõppenud. Praegune kaasus toodi kohtute ette arvatust varem, sest muidu oleks seda samuti aegumine tabanud.

Itaalia praktikas ei saadeta vanemaid inimesi enam vangi, vaid määratakse koduaresti. Berlusconi sõnas aga hiljuti, et on valmis vangi minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles