EMSLi asub Urmo Kübara asemel juhtima Maris Jõgeva

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Jõgeva
Maris Jõgeva Foto: Rene Suurkaev / Avatud Eesti Fond

Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu (EMSL) juhatajana asus täna tööle Maris Jõgeva, kes vahetas sellel kohal välja liitu 2006. aastast juhtinud Urmo Kübara.

Jõgeva töötas viimased seitse aastat Avatud Eesti Fondis, kus tegeles peamiselt kodanikuhariduse ning vabaühenduste tegutsemissuutlikkuse parandamisega. Varem on ta töötanud ka kodanikuühiskonna spetsialistina siseministeeriumis ning arengunõunikuna Vormsi vallas. Jõgeval on magistrikraad sotsiaaltöös ning ta on ise õpetanud Sisekaitseakadeemias ja Vormsi põhikoolis, teatas liit.

Jõgeva sõnul on vabaühenduste liit teinud aastatega hindamatut tööd, et Eesti oleks kodanikualgatusega arvestav, avatud ja kaasav. «EMSLi juhatajana on minu esmaseks ülesandeks seni saavutatut hoida ja samal kursil edasi liikuda,» kinnitas ta, pidades oluliseks tugevdada liidu rolli avalikes huvides tegutsevate vabaühenduste eestkõnelejana, et osaleda aktiivsemalt õigusloomes ja heade tavade kujundamises ning valvata poliitika elluviimise järele. «Vähem tähtis ei ole ka EMSLi roll kodanikuühiskonna alase mõtte ja arengu eestvedaja, osalemise innustaja ja vabaühenduste tegutsemissuute toetajana.»

Alates 2006. aastast EMSLi juhtinud Urmo Kübar jätkab tööd kaasamise ja vabaühenduste sisedemokraatia teemadega samas organisatsioonis. Ta ütles juba aasta algul, et soovib liidu juhataja kohalt lahkuda, sest on EMSLis töötanud praeguseks üle kaheksa aasta, sellest kuus ja pool juhatajana. «Oma nõukogule ütlesin juba aasta-poolteist tagasi, et oleks mõistlik uus inimene leida. Sellises valdkonnas ei ole hea, kui organisatsioon ja juht lähevad liiga ühte nägu,» põhjendas ta toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles