Tsahkna: pensionisüsteem muutub juba jätkusuutlikumaks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna (IRL) ütles ERRi uudisteportaalile, et praegu ei ole pensioniea tõstmine arutlusel, sest pensionisüsteem on juba ise muutumas jätkusuutlikumaks.

«Pensioniea tõstmine ei ole täna päevakorras, sest meie pensionisüsteem muutub juba iseenesest jätkusuutlikumaks - teise ja kolmanda samba osakaal suureneb, esimese ehk riikliku samba osa väheneb,» rääkis ta.

Tsahkna lisas, et sellest aastast järk-järgult kehtima hakanud vanemapensioniga saavad pensionärid lisapensionit iga üleskasvatatud lapse eest. Samuti tuleks tema hinnangul arutada selle üle, kuidas muuta pensionile minekut personaalsemaks.

«Üks võimalus on selleks, et inimesed saavad alates kokku lepitud east ise valida pensionile mineku aja ja pensioni suurus sõltuks pensionile mineku east,» tõi ta esile ka sotsiaaldemokraat Eiki Nestori väljakäidud ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles