Ameerika naistevangistaja jääb eluks ajaks trellide taha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Castro mõisteti eluks ajaks vangi.
Ariel Castro mõisteti eluks ajaks vangi. Foto: SCANPIX

USA kohus mõistis neljapäeval amnestiaõiguseta eluks ajaks vangi bussijuht Ariel Castro, kes hoidis oma Ohio kodus üle kümne aasta vangis kolme naist, keda ta seksuaalselt kuritarvitas.

53-aastane Castro mõisteti muu hulgas süüdi mõrva eest raskendavatel asjaoludel seoses ühe oma vangi raseduste vägivaldse katkestamisega.

Kohus mõistis ta süüdi ka sadades teistes süüdistuspunktides, sealhulgas vabaduse võtmise ja vägistamise eest, määrates talle eluaegse vanglakaristuse ja lisaks veel tuhat aastat vabaduskaotust.

«Selles linnas, selles riigis ja tõepoolest ka kogu maailmas pole kohta nendele, kes teisi orjastavad, seksuaalselt ründavad ja teiste kallal toorutsevad,» ütles kohtunk Michael Russo otsust ette lugedes.

Castro ütles kohtus, et ta pole koletis, vaid haige seksisõltlane.

Ta oli tunnistanud end süüdi pärast seda, kui prokurörid nõustusid mitte taotlema surmanuhtlust, kui ta ilma amnestiaõiguseta eluks ajaks vangi mõistetakse.

Castro sõnul ei saa ta siiamaani aru, miks ta naisi vangis hoidis, kuid kinnitas, et tema kodus valitses harmoonia. Ta väitis ka, et naised valetasid teda peksmises süüdistades.

«Ma ei ole vägivaldne isik,» ütles ta, lisades, et seks naistega oli alati konsensuslik.

Asi tuli avalikuks, kui 27-aastasel Amanda Berryl õnnestus 6. mail koos oma kuueaastase lapsega põgeneda.

Berry helistas seejärel naabermajast politseile, paludes neil kohale tulla, enne kui «ta tagasi tuleb». Korrakaitsjate saabudes ütles ta neile, et majas on veel teisi röövituid. Clevelandi politsei leidis hoonest 23-aastase Gina DeJesuse ja 32-aastase Michelle Knighti.

Castro röövis naised Clevelandis aastatel 2002-2004.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles