Itaalia ülemkohus kinnitas Berlusconi süüdimõistva otsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Itaalia ülemkohus jättis täna jõusse ekspeaminister Silvio Berlusconi maksupettuses süüdi mõistnud kohtuotsuse.

Otsus näeb ette nelja-aastast vanglakaristust, millest kolm katab amnestia. Vanglasse meediamagnaat suure tõenäosusega ei lähe, vaid tal tuleb veeta aasta oma luksusvillas koduarestis.

Eelnevalt peab senat hääletama Berlusconilt puutumatuse võtmise üle -- see on protsess, milleks võib kuluda nädalaid või isegi kuid.

Berlusconi on varem öelnud, et valitsuse tööd kohtu otsus mõjutama ei peaks, kuid tema tulisemad poolehoidjad on ähvardanud parlamendist lahkuda, mis teokssaamise korral võib kaasa tuua ennetähtaegsed valimised.

76-aastane kolmekordne peaminister on lisaks edasi kaevanud ka süüdimõistva otsuse alaealiselt seksi ostmise ja ametiseisundi kuritarvitamise asjas.

Talle on esitatud ka süüdistus altkäemaksuandmises senaatorile.

«Ma ei ole kuu aega maganud. Ma ärkan öösel üles ja vahin lakke, mõeldes, mida nad on mulle teinud,» ütles Berlusconi pühapäeval usutluses ajalehele Libero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles