Narva koolide liitmine nõuab arutelu

, Venekeelse Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva eesti gümnaasiumi hoones peaksid uue plaani järgi 2014. aasta 1. septembril õppima asuma vaid põhikooliõpilased, mõlema kooli gümnasistid aga selle kõrval paiknevas vanalinna gümnaasiumi hoones.
Narva eesti gümnaasiumi hoones peaksid uue plaani järgi 2014. aasta 1. septembril õppima asuma vaid põhikooliõpilased, mõlema kooli gümnasistid aga selle kõrval paiknevas vanalinna gümnaasiumi hoones. Foto: Irina Tokareva

Haridus- ja teadusministeerium pakkus Narva võimudele välja idee anda Narva eesti gümnaasium riigikätesse, et ühendada see tulevikus Narva vanalinna riigikooliga, mis töötab keelekümbluse süsteemi järgi.

Augusti lõpus alustavadki Narva linnavõimud ja Narva eesti gümnaasiumi pedagoogid ning hoolekogu läbirääkimisi haridus- ja teadusministeeriumiga, et arutada ministeeriumi pakkumist. Pärast planeeritud ümberkorraldamist hakkaksid mõlema kooli gümnasistid õppima vanalinna gümnaasiumi hoones, põhikooliõpilased aga selle kõrval paiknevas Narva eesti gümnaasiumis – seega saaksid eesti ja vene lapsed õppida koos.

Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis nimetas kahe kooli võimalikku liitmist ebatraditsiooniliseks sammuks. «Tunnetame eestikeelse hariduse omandamise suhtes just Ida-Virumaal suurt vastutust, sellepärast oleme valmis nii ebatraditsiooniliseks sammuks,» selgitas Küttis kirjas Narva linnavolikogule, milles ministeerium pakub välja võimaluse ühendada koolid 2014. aasta 1. septembrist.

Ministeeriumi ettepanek pani muretsema nii Narva eesti gümnaasiumi hoolekogu kui ka Narva Eesti Seltsi – pedagoogid, lapsevanemad ja need vähesed eestlased, kes Narvas elavad, arvavad ühiselt, et selline otsus võib hävitada ainsa loomuliku keelekeskkonna piirilinna ainsas eestikeelses koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles