Gruusia võimuliidust lahkus üks selle kaalukamaid poliitikuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipp.
Gruusia lipp. Foto: SCANPIX

Üks Gruusia võimubloki Gruusia Unistus aktiivsemaid poliitikuid, Rahvapartei juht ja parlamendisaadik Koba Davitašvili lahkub parlamendienamusest, et kandideerida oktoobris toimuvatel valimistel presidendiks.

«Seoses sellega, et mul on süstemaatiliselt tekkinud Gruusia Unistusega ja võimudega fundamentaalsetes küsimustes lahkarvamused, lahkun ma parlamendienamusest ning usaldan gruusia rahvale nende erimeelsuste lahendamise eelseisvatel presidendivalimistel, kus ma kavatsen välja pakkuda praegusele diametraalselt vastupidise kursi,» ütles Davitašvili reedel ajakirjanikele.

Davitašvili sõnul on temale vastuvõetamatu praeguse valitsuse tegevus, mis ei teeni mitte reakodanike ja vaesema rahva, vaid «liigkasuvõtjate, kindlustusfirmade ja pankurite» huve.

«Samuti on mulle vastuvõetamatud valitsuse esindajate avaldused demokraatia võidukäigust ja endise kaitseministri Batšo Ahhalaia õigeks mõistnud kohtu sõltumatusest,» selgitas poliitik.

Presidendivalimised peetakse 27. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles