Pühapäeval ei ava oma Jeemeni saatkondi USA, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Saksamaa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni meeleavaldajad USA saatkonna ees mõned aastad tagasi.
Jeemeni meeleavaldajad USA saatkonna ees mõned aastad tagasi. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa suleb julgeolekukaalutlustel pühapäevaks ja esmaspäevaks oma suursaatkonna Jeemenis, sama ettevaatusabinõu on rakendanud ka Saksamaa, Suurbritannia ja USA.

«Meil on informatsiooni piisavalt tõsiste ohtude kohta, et langetada otsus saatkonnad pühapäeval ja esmaspäeval sulgeda,» ütles Prantsuse välisministeeriumi kõneisik.

USA valitsus väljastas reedel terrorivõrgustikust Al-Qaeda lähtuva terroriohu tõttu ülemaailmse reisihoiatuse.

Ühendriikide välisministeeriumi hinnangul on oht eriti kõrge Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas ning rünnak võib kas toimuda Araabia poolsaarel või seda võidakse sealt organiseerida.

Al-Qaeda ja sellega seotud organisatsioonid «kavandavad jätkuvalt terrorirünnakuid nii selles piirkonnas kui ka väljaspool», teatas ministeerium.

Reisihoiatus järgnes neljapäevasele teadaandele, et Washington kavatseb pühapäeval islamiriikides oma konsulaadid ja saatkonnad sulgeda ning nende taasavamine otsustatakse hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles